Klik in het onderhoudsmenu op de module “Gebruikers” om het overzicht te openen.
Gebruikers hebben toegang tot het dashboard. De rechten die de gebruiker toegewezen krijgt, bepalen wat hij of zij kan zien en doen binnen de omgeving.
Belangrijk: Accounts voor gebruikers met secretariaatsrechten en/of beheerrechten maakt u eerst aan in de module “Personen”. Daar kunt u namelijk de lidmaatschappen/commissies toewijzen aan het account.
Een gebruikersaccount bewerken
Bewerk het gebruikersaccount.
Verwijder het account. Lees hier meer over het verwijderen van accounts.
Exp
Wanneer u Exp – kort voor Expired – achter de naam van de gebruiker ziet staan, betekent dit dat de gebruiker nog niet heeft ingelogd en dus nog geen nieuw wachtwoord heeft aangemaakt.
Rechten
| P(articipant) | Vergaderdeelnemer |
| E(ditor) | Secretariaatsrechten |
| A(dministrator) | Beheerrechten |
| SU | Superuser (Deze gebruiker heeft rechten tot de beheeromgeving. Dit is met name van toepassing voor on-premises klanten die het eigen beheer in handen hebben.) |
| CP | Collegelid |
| PP | Partijlid |
| CE | Secretariaatsrechten voor de sectie “College” |
| PE | Secretariaatsrechten voor de sectie “Partij” |
| SV | Supervisor (Deze gebruiker ziet alle commissies van zijn sectie maar wordt verder niet getoond in de presentie- of distributielijsten. Dit recht kan alleen worden toegewezen door de HyperUser. ) |
| SSO | SSO is actief voor deze gebruiker. |
Opties gebruikers (Beheer)
Met deze optie kunt u een aantal belangrijke gebruikersrechten in een keer toewijzen aan alle gebruikers.
- Klik op “Opties gebruikers”. Een nieuwe pagina wordt geopend.
- Selecteer het gebruikersrecht in het dropdownmenu.
- Klik op “Opslaan”.
Reset lay-outs (Beheer)
U kunt per gebruiker een lay-out toewijzen. Wanneer u op “Reset Lay-outs” klikt, wordt de oorspronkelijk ingestelde lay-out van de klant teruggezet en heeft iedereen weer dezelfde lay-out.
